Markering

8. mai markeres den internasjonale eggstokkreftdagen. 

 

Målet med informasjonen du finner her, er å gjøre kvinner flinkere til å kjenne etter symptomer og oppsøke lege så tidlig som mulig hvis de merker at noe er galt.

Årlig rammes over 450 norske kvinner av eggstokkreft. Eggstokkreft er en krefttype som kan være vanskelig å oppdage, da symptomene ofte er diffuse.

Noen kvinner kan kvie seg for å oppsøke lege, og heller ikke alle fastleger fanger opp at det kan dreie seg om eggstokkreft på grunn av de diffuse symptomene. Det er da snakk om en forsinkelse hos pasient og en forsinkelse hos fastlegen. For noen kan det ta måneder å få stilt en diagnose. Derfor er det viktig at kvinnene også ber fastlegen om å bli henvist til en gynekolog så tidlig som mulig hvis man har symptomer man ikke greier å finne et klart svar på.

Gynkreftforeningen har i samarbeid med vår danske søsterorganisasjon, Kræft i underlivet, lagd en enkel test som kan gi en indikasjon på om du bør be legen om en skikkelig undersøkelse. Husk også at eggstokkreft er en sjelden sykdom, og at de ulike symptomene kan være tegn på noe helt annet som ikke er farlig. Det sikreste er imidlertid å få det undersøkt.

Klikk her for å komme til forsiden for å ta testen.

 
Copyright©2017 Kjenn Etter All rights reserved